Pelien Vapaakaupunki

Pelien valtakunta avautuu Kouvolan keskustaan marraskuussa!

Kouvolassa järjestetään marraskuussa (1-30.11.2022)  Pelien Vapaakaupunki –tapahtuma, joka on osa Pelitaiteen Pääkaupunki – Capital of Game Art -projektia. Pelien Vapaakaupungissa on kyse vapaudesta ja luovuudesta. Tapahtuman tarkoitus on tuoda kaupungin keskustaan vapaata pelitoimintaa ja pelitaidetta sekä innostaa paikallisia pelien pariin. Pelisuunnittelijoille, taiteilijoille, pelifirmoille, peliharrastajille ja muille toimijoille tarjotaan maksutonta tilaa esitellä teoksiaan ja toimintaansa, jotta ne saadaan kaikkien nähtäville. Pelien vapaakaupunki tapahtuu Kouvolan keskustassa ja on lähtökohtaisesti avoin yleisölle.

Teos- ja toimintahaku tapahtumaan on nyt avoinna, haemme pelitaiteeseen liittyviä teoksia, pelitoiminnan järjestäjiä ja pelaajia. Luonteeltaan ehdotukset voivat olla esimerkiksi: pelitaidenäyttelyt, uusien pelien esittelyt, ryhmien pelitoiminta, lautapelikerhot, pelintekokerhot. Teokset voivat olla paitsi kokonaisia pelattavia pelejä tai immersiivisiä kokemuksia, myös vaikkapa fanitaidetta tai machinima-videoita. Toiminnan tulee sijoittua sisätiloihin.  

Teosta ehdottavalla taiteilijalla tai toimijalla tulee olla täydet tekijänoikeudet ehdottamaansa teokseen tai teoksiin. Mikäli sinulla on ehdotus Pelien Vapaakaupunkiin, kannattaa ehdottomasti hyödyntää tämä tilaisuus! Tutustu hakuohjeisiin ja siirry teos- ja toimintahakuun alta!