Pelitaidetta esillä Jyväskylässä

Vuosi 2022 on pelitaiteen vuosi. Kouvolan kokonaisuuden lisäksi pelattavaa taidetta ja taidetta peleissä on esillä ympäri Suomea. Jyväskylän taidemuseon taidetila Ilmiössä avautui 1.2.2022 näyttely ”Kokemuspisteitä – videopelien taidetta”, jota on suunniteltu yhteistyössä Pelitaiteen pääkaupungin kanssa. Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoiden suunnittelemassa ja toteuttamassa näyttelyssä on esillä pelejä ja fanitaidetta. Näyttelyä varten on myös toteutettu virtuaalitodellisuusteos, jossa peli ja taide kohtaavat modernin teknologian mahdollistamassa toisessa todellisuudessa.

Jyväskylän näyttely laajentaa pelitaiteen näkyvyyttä itse peleistä pelaajakulttuurin suuntaan. Fanitaide on tärkeä osa pelien parissa kasvaneiden sukupolvien itseilmaisua ja on hienoa, että sille on löytynyt oma estradi. Uuden taiteen tekeminen ja uusien teknologioiden tutkiminen ovat arvokasta taiteellista työtä ja Pelitaiteen pääkaupunki onnitteleekin Kokemuspisteitä-näyttelyä hienosta työstä pelitaiteen hyväksi.

Lue lisää näyttelystä Jyväskylän taidemuseon sivuilta
sekä Kokemuspisteitä-näyttelyn omilta sivuilta

Kuvakaappaus HohkamaaVR -teoksesta, joka on esillä näyttelyssä.

Lue myös:

KouvolaGames22

KouvolaGames22 on kaikille avoin pelinkehittämiskilpailu, jossa etsitään parhaita Kouvola-aiheisia pelejä!

Lue tästä

Mikkelin Musicon

Anime- ja pelimusiikkitapahtuma Musicon järjestetään yhteistyössä Mikkelin Musiikkijuhlien kanssa toukokuussa!

Lue tästä