Kouvola Games 22 -suunnittelukilpailu

Kilpailun voittajat

Kouvola-aiheisen pelisuunnittelukilpailu Kouvola Games 22:n palkintojenjako suoritettiin 3.11.2022 Pelien Vapaakaupunki- ja Lux Like Kouvola -tapahtumien avajaisissa.

AVOIN SARJA

Avoimen sarjan voittajaksi valittiin Joonas Kilpeläisen ja Jaakko Salon verkkoselainpohjainen “Lost Kouvos”. Älynystyrät liikkeelle laittava ongelmanratkaisupeli ammentaa kilpailun Kouvola-teemaa hienovaraisesti etymologian eli sanojen merkityksen kautta.

“Kouvo tarkoittaa karhua, sutta, huutavaa lintua, aavetta ja täitä. Nämä kaikki esiintyvät pelissä”, pelin suunnittelijat kertoivat.

Tuomariston mukaan peliin jäi heti koukkuun. Monipuolista hahmovalikoimaa, hyvintehtyä tutoriaalia sekä pelin selainpohjaisuutta arvostettiin tuomareiden keskuudessa.

Kunniamaininnan avoimessa sarjassa sai kouvolalainen Kit Reine Fagerholm mobiilipelillään “Chaos in Koboldla”, jossa pelaajan tehtävänä on kerätä panttipulloja.

Joonas Kilpeläisen ja Jaakko Salon “Lost Kouvos” -peli voitti avoimen sarjan.

Kit Reine Fagerholmin “Chaos in Koboldla” sai kunniamaininnan.

PERUSKOULULAISTEN SARJA

Peruskoululaissarjan voittajaksi valittiin Tatu Mäläskän mobiilipeli “Kouvola Runner”. Horisonttiin päin rullaava estejuoksupeli omaa Kouvola-teeman mukaisia esteitä ja maamerkkejä.

“Esteet ovat esimerkiksi liikuntavälineitä ja rekkoja, jotka kuvastavat aktiivisten ihmisten kaupunkia ja Kouvolan laajaa tavaraliikennettä”, kertoo 14-vuotias Mäläskä.

Tuomariston mukaan suositun pelityypin paikallistaminen on onnistunut hauskasti. Tämä oli koukuttava peli. Sellainen että kokeilenpa vielä kerran, jos pääsisin hieman pidemmälle kuin edellisellä kerralla, sanoi kisavastaava Kelloniemi.

Peruskoululaissarjan kunniamaininta myönnettiin 10-vuotiaalle Tatu Rintalalle, jonka peli oli niin ikään “Kouvola Runner”. Kyseessä on Scratchillä tehty clicker-tyyppinen peli, jossa tarkoituksena on juosta ympäri Kouvolaa ja kerätä miljoona askelta.

Tatu Mäläskän “Kouvola Runner” -peli voitti peruskoululaisten sarjan.

Tatu Rintalan peli, myöskin nimeltään “Kouvola Runner”, sai kunniamaininnan.

KouvolaGames22

Osallistumisaika on päättynyt! Kiitos kaikille osallistujille!  

Kouvola Games 22 on kaikille avoin pelinkehittämiskilpailu, jonka järjestävät yhteistyössä Kouvolan kaupunki, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk sekä kaupunkilehdet PK ja Ankkuri.

Kilpailussa etsitään parhaita Kouvola-aiheisia pelejä. Genre on vapaa, eli peli voi olla mitä tahansa seikkailupelistä roolipeliin tai oppimispelistä taidepeliin. Kilpailussa on kaksi osallistumissarjaa; peruskoululaiset ja avoin sarja. Molemmissa sarjoissa palkintona on langattomat VR-lasit. Kilpailuun voi osallistua yksin tai joukkueena.

Tarkemmat ohjeet ja lisätietoa kilpailusta löytyy www.pkank.fi sekä kisajulistuksesta täältä.

Lue myös:

Ruutugalleria

Kuukausittain vaihtuvassa näyttelyssä Kouvolan keskustassa on esillä pelialan ammattilaisten teoksia.

Lue tästä